MALAZGİRT MESLEK YÜKSEKOKULU

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2022/3.Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi.

27.11.2022 07:13

Muş Malazgirt Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve kurumlar arası işbirliğinde ‘‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2022/3.Dönem Toplantısı Gerçekleştirildi’’ Toplantı 24 Kasım Tarihinde Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Uğur GÖK’ün katılımıyla Malazgirt Kaymakamlığı Toplantı Salonunda çeşitli sunum ve gösteriler ile gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda “Kadın Acil Destek(KADES) Uygulamasının Tanıtımına Yönelik Etkin Kampanya Düzenlenmesi, Elektronik kelepçe uygulaması, Kadına el kalkamaz kampanyasında hedeflere ulaşılması, Şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbir kararlarının uygulanması, Kadın konukevi açılması, Adli destek ve mağdur hizmetleri biriminin tanıtımının yapılması ve farkındalığın arttırılması, ŞÖNİM’lerin kapasitesinin arttırılması, EGM ve JGK’ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimlerinin Kapasitesinin Arttırılması, İl ve İlçelerde Yapılan Aile İçi ve Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonlarının Daha Sık Toplanması ve İlgili Toplantılarda Vaka Bazlı Gündem Oluşturulması, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Çalışmalarında Yürütülen Kampanya ve Oluşturulan İçeriklerin yaygınlaştırılması gibi konularına değinildi.

25 Kasım Tarihinde ise Malazgirt 1071’den 2071’e Zaman Tüneli müzesinde Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle toplumsal farkındalık yaratmak maksadıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğe Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Uğur GÖK ile Öğr. Gör. Mustafa GÜLSÜN  katılım gösterdi.